sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Vertaistukea? Onko muita samanlaisia lapsia?


Lapseni ei ole syntymästään lähtien huolinut tuttia vaan sylkenyt sen ulos. Opettaminen oli turhaa mutta eipähän tarvitse opettaa siitä pois. Suurempi huolenaihe lapseni ei osaa juoda muusta kuin rinnasta. Kun hän syntyi sain juotettua pienen määrän pullosta. Siitä lähtien vaihtelevasti ollaan tapeltu ja koitettu opettaa erimallisia pulloja ja tutinosia. Vasta nyt maaliskuussa opittiin imemään tutinosasta vettä ja vähäsen korviketta. Mutta edelleenkin vedetään huudoksi jos pitäisi yksi ruokailu kerta vetää ilman rintaa. Ihan sama onko siinä korviketta vai pumpattua maitoa niin tunnistaa heti jos siinä ei ole se oikea nänni.

Ruokailu? Hedelmä/marjasoseita menee puolisen purkkia/pussia. Normaali ruokaan täysi kieltäytyminen. Olen koittanut sekoittaa näitä keskenään tunnistaa heti, että nyt koittaa huijata. Tietysti on ehtinyt tottua makeaan. Uutena meillä tuli olikohan helmikuussa että alkoi aukomaan suutaan, että haluaa lisää ruokaa. Tuntuu että meillä ollaan tosi jäljessä tässä hommassa. Myös sose puuroa olen saanut syötettyä joka sekin jo hyvä asia.

Ongelmana vaan tosiaan, jos meinaan lähteä töihin tai kouluun niin pakko tottua olemaan ilman rintaa ja syömään kunnolla. Kerran tuli vastaan, että jonkun lapsi oli alkanut vasta 1v kunnolla syömään. Jos pääsen niin mulla alkaisi rekrykoulutus 18.4 siitä ois n. 1kk nii neiti 1v mutta mua huolettaa hänen tilanteensa. Haluun oikeesti löytää muita perheitä joissa koettu samanlaista ja joista on selvitty. Mulle hoetaan että kyllä se lapsi pärjää, ei se voi nälkään kuolla. Kyllä ne opettaa sen juomaan ja syömään. Mä ite pelkään, että ne soittaa hoidosta että tuu hakee tää lapsi kun ei tästä tuu mitään. Tuntuu että, mä oon yksin tän asian kanssa. Kun jos yksin joudun opettaa tän homman niin, siinä helppo vaan lopulta tyytyä antaa sitä rintaa.

27.3 mulla on kouluhaastattelu eli juttelen koulun aloituksesta opon kanssa. Mies ajatteli että tekisi ylitöitä, että olisi tytön kanssa sen aikaa kun mä meen 100km päähän juttelee koulun aloituksesta. Joo olin puhelimessa puhunut tän opon kanssa, että tulisin tytön kanssa koska rintatakiainen. No ei mua haittaa jos miehen kanssa jää. Saa jäädä, eniten mua huolettaa tytön ruokailu ja juominen. Tarttee tosiaan ihmisen jonka pää kestää sitä, että huudetaan kun sitä rintaa ei saada.

Näin viime yönä painajaista, että olin alottanut koulun joka oli 100km päässä ja kesti aina 4h kerrallaan ja siihen ajoaika päälle. Niin hoitaja sano, että hyvin on syönyt aina mutta edelleen ei juo maitoa. Tää pitäs saada onnistuu, että sun pitää valita nyt että otatko lapsen kotiin ja opetat maidolle vai ootko koulussa. Kauhee mikä uni. Tätä edeltävänä yönä näin unta kuolleesta henkilöstä. Mä en ees muista koska viimeksi oon nähny unia, että jännä nyt kun unia alkanut näkymään. :D Kai mä nukun vähän pidempiä pätkiä. Neitihän siis ei suostu nukkuu omassa sängyssä ja jos siellä nukkuu nii herää usein. Mun vieressä nukkuu paremmin. Toki myös esikoinen nukkuu meidän sängyssä. Joskus nostan sen omaan sänkyynsä, mutta sehän yöllä kömpii meidän väliin.

Kertokaa siis pliis, että on muitakin perheitä jossa on tämmönen omituinen lapsi? Meillä on siis lääkärille aika ensiviikolla ja katotaan saako ajan puheterapiaan, että kattoo tän suun rakenteet ja jänteet. Mutta ei tiedetä kattooko näin pieneltä. Oikeesti mä epäilen, että mun lapsessa on joku vialla koska ei tämmönen voi olla normaalia. Tosin kuka ees määrittää mikä se normaali on? :D

Tuntuu siksi nii hankalalle ja oudolle, koska esikoisella ei tämmöstä ongelmaa ollut. Joo mulle sanottu, ettei vielä yksikään lapsi ole rintaan jäänyt kiinni ja kyllä saa rintaa syödä niin kauan kun haluaa koska joillakin sitä syödään vaikka olisi äiti töissä, kun töiden jälkeen voi rinnalla olla. Mutta kyllä se ois kiva napanuoraa saada vedettyä pidemmälle, että lapsi söisi ruokaa ja osaisi juoda vaikka perusmukista. Senkin kyllä osaa mutta haluisi ite tehdä sen ja no ei sitä voi antaa tehdä tiedätte kyllä miksi. Kun kuitenkin mä oon ollut kohta 10kk 24/7 kiinni tässä lapsessa.

Tänään oltaisiin kokeiltu silleen, että lapset tutulla hoidossa ja jos hätä mä oisin päässyt tulee tytön luokse. Mutta arvaa vaan, auto sano itsensä irti. Esikoinen ei ois halunnut mennä hoitoon, mutta mä oon koko viikon kattonu sen tihutöitä (koska hiihtoloma ja vesirokko), että pakko saada hetken hengähtää. Joten se sitten vietiin vähän väkipakolla sinne (tutun kyydillä) ja no tyttöä ei pystytty viemään, koska ei ois ollu kyytiä jos se hätä ois tullu.  Onneksi ensiviikolla pystyy ottaa tytön, että mä saan olla yksinään tekemässä mitä ikinä haluan.

Oisko siis vertaistukea mulle ja keinoja selviytymiseen? 

3 kommenttia:

 1. Oon aiemminkin kommentoinut sulle samasta aiheesta. Lapsi syö silloin kun on nälkä, ja rinta on muutakin kuin ravintoa. Lapsella ei ole siis ollut oikea nälkä, kun pullosta on tarjottu maitoa.

  Lapsesi ei ole omituinen, ihan normaali. Meidän nuorempi lapsi rupesi syömään kunnolla, vasta kun rinta jätettiin kokonaan pois (1v3kk). Alle vuosikkaana ämmän lisäksi söi vuorokaudessa n. 2tl puuroa, pari makaronia ja jotai pientä piperrystä, ja normaalisti kasvoi. Ämmä täyttää kuitenkin vatsaa hyvin.

  Rinnalla meillä saatettiin olla tunnin välein (molempien lapsien kohdalla), mutta jos poistuin pidemmäksi aikaa (2-6h), lapset hyväksyi pullon, olivat tyytyväisenä ilman ravintoa, tai söivät kiinteitä enemmän kuin viikon aikana minun kanssa.
  Jos minä olin paikalla, ei pullo kelvannut. Ja ymmärtäähän sen - vauva tietää että rintaa olisi tarjolla niin miksi ottaa pullosta.


  Joten voit varmasti hyvillä mielin miettiä työntekoa tai kotoa poistumista ilman lasta, lapsi syö silloin kun on nälkä.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Jätä ihmeessä isän hoitoon ja vieroitukseen. Lapsessa ei ole vikaa!

  VastaaPoista
 3. Kireä posteriorinen kielijänne kannattaa tarkistuttaa asiasta tietäväll knk-lääkärillä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...