lauantai 31. maaliskuuta 2018

Noita kierroksella

Ei meillä. Meidän lapset ei ole koskaan käyneet trullikierroksella. Tämä kulttuuri tuntuu olevan katoamassa. Itseäni harmittaa. Koskaan ei tiedä kuka siellä oven takana on ja kieltääkö hän virpomisen ja saako sieltä nameja mukaan vai ei mitään vai jotain terveellistä.


Lapsena me käytiin virpomassa isovanhempien luona ja joskus harvoin lähinaapureille. Muiden virpominen oli liian pelottavaa. Kyllä me haettiin pajunkissoja ja koristeltiin niitä kotona sekä koulussa.

Olisihan se ihana jos tämä perinne ei katoaisi. Meidän aikuisten ja myös lasten päätökset vaikuttaa asiaan. Toki myös nykymaailma tuntuu olevan pelottava lapsille, koska ikinä ei voi tietää mitä tapahtuu jos lapset päästää keskenään tai yksinään trullailemaan.

Lapsena me myös saatiin isot suklaamunat, kun aamulla herättiin oli ne meidän jalkopäässä odottamassa kuin noita tai muu satuolento olisi sen sinne vienyt. Haluisin joskus järjestää mun lapsille suklaamunajahdin, se olisi varmasti kivaa vaihtelua. Kunhan tosiaan lapset olisivat vanhempia, että ymmärtää homman nimen.


Onko teillä pääsiäisperinteitä? Minkälaisia? 

Hyvää pääsiäistä kaikille 😘

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...