Neuvolakuulumisia


Hieman yhteisneuvola kuulumisia molemmista lapsista. Esikoinen sai vesirokkorokotteen, sanoi auau ja alkoi itkee mutta nopeesti oli ohi sekin tapahtuma. Puheterapiaan molemmilla lähetteet tehty ja kuopus sai myös ravintoterapeutille lähetteen. Esikoisella alkoi vesirokko siitä parin päivän päästä, mutta rokote ehti lieventää sitä, joten rokko oli aika huomaamaton hänelle. Kuopus sai myöhemmin vesirokon ja ekat pari päivää yöt valvoi kun kutisi niin kovasti, ostin siihen vaahtoa mikä helpottaa kutinaa ja viilentää sekä lisäksi tilasin spraytä, jota voi käyttää muuhunkin kuin vesirokkoon. Nämä onneksi helpotti kutinaan ja on yöt nukkunut nyt paremmin.

Esikoisesta sanottiin, että vasta 4-5v näkee onko adhd kun 3v luonnostaan tottelematon ja villi. Mutta sanoi, että voi olla riski jos omassa suvussa on ja mietti onko lukihäiriö jne riskiä kun ne kulkee yhdessä. Ja jäähypenkkiä turha käyttää kun ei jaksa 3min olla tekemättä mitään eikä ymmärrä seurauksia miksi joutunutta jäähylle. Joten sylissä tiukassa otteessa rauhoittaa. Kuten ollaan tehty.


Molemmat menee -2 käyrällä. Mutta mekään ei olla isoja joten ei ollut huolissaan ja kone sanoo normaaliksi molemmilla. Neiti kasvaa mutta kasvu hidastunut. Esikoisella varmaan puolen vuoden päästä uusi aika kun katotaan kasvua. Esikoinen  12,500g  ja 91cm pää 49cm (28.8 11800g, 86cm) ja kuopus 7130g(6820g) 67.5cm (66.1cm) ja pää 43.8(43cm)

Esikoisella oli uusinta käynti koska jäi muutama juttu tekemättä jotka tärkeä tehdä ennen puheterapiaa. Ei osannut keskittyä enää ja kun kuopus huuti siinä myös. Hoidossa esikoinen ei pue, mutta annoin pukea neuvolassa vaatteet niin hienosti osaa mutta vähän tarttee apua. Myös kuopus kovasti kiinnostunut vaatteiden laittamisesta päälleen, sukkia yrittää pukea mutta ei vielä täysin onnistu. Esikoinen osaa myös hienosti ulkovaatteet riisua ja hoidossa auttavatkin lapset aina toisiaan riisumaan.


Neidillä on tulossa verikokeet ensiviikolla ja huhtikuussa käydään keskussairaalassa katsomassa ruokailut ja muut, saa nähdä selviääkö siellä mitään. Meillä lähdettiin eilen konttamaan eka kertaa, aiemmin on kyllä harvakseltaan peruutellut istualleen. Vielä tosin ryömii myös, koska tottunut niin pääsemään kovempaa vauhtia, mutta uskon että kuukauden sisään kontataan ihan kunnon vauhtia. Ajattelinkin eilen että lähteeköhän konttaamaan viikonloppuna, mutta päättikin tehdä sen aiemmin.

1 kommentti

  1. Kohta on sitten kova vauhti päällä, kun pieni pääsee vauhtiin :)

    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...