tiistai 28. marraskuuta 2017

Näin teet blogistasi menestyvän

Tämä postaus on kaupallinen yhteistyö Bloggaajasta Ammattilaiseksi  kanssa.


Suomesta löytyy satoja tuhansia bloggaajia eri aihealuista. Portaaleissa löytyy bloggaajia jotka ovat suosittuja. Haluatko sinä olla menestynyt bloggaaja omalla blogillasi ilman portaaleja tai portaalin sisällä? Oletko aina miettinyt miten saat blogistasi menestyvän? Oletko kokeillut kaikenlaista markkinointia mutta tulosta ei ala syntymään? Onko sinulla mielikuva työskentelystä laiturin nokassa, kahvilassa tai ulkomailla lämpimän ilman alla? Harva saavuttaa tätä unelmaansa. Blogi alalla kilpailu on kovaa ja usea blogi jää täysin pimentoon.

Minulla on aivan mahtava ratkaisu ongelmaasi. Bloggaajasta Ammattilaiseksi kurssi tuo vastauksia ja apua sinun blogiisi.

Tämän postauksen jälkeen saat vinkkejä menestyvään blogiin:

 • Tiedät miten blogisi voi menestyä
 • Tiedät mitä tehdä seuraavaksi, jotta blogisi menestyy

Näin teet blogistasi menestyvän


1. Valitse aihe, jota kohtaan sinulla on intohimoa 

Älä tee sillisalaatti -blogia. Monet bloggaajat aloittavat blogin, koska haluavat blogata. Blogin aihepiirin mietimiseen kannattaa käyttää aikaa. Jos et viitsi käyttää siihen aikaa, siitä syystä syntyy usein "sillisalaatti-blogeja", joissa kirjoitetaan kaikesta maan ja taivaan väliltä.

Tästä seuraa se, että mahdollisia blogiaiheita on valtavasti, ja niistä valitseminen vie paljon aikaa. Toinen on että tartutaan sattumalta eri blogiaiheisiin. Myös väkisin blogiaiheen etsiminen vie motivaatiota. 

Miten sitten löydät blogillesi aiheen?

Miksi me käytämme hakukoneita? Vastaus on yksinkertainen: Minulla on ongelma, johon tarvitsen ratkaisun.

Etsitpä ratkaisua sitten sairauteen, koska päivystyksessä on pitkä jono tai kenties etsit reseptejä ruoanlaittoon tai mitä tarjoisit synttäreillä. 

Tässä sinulle 5 vinkkiä blogiaiheen rajaukseen:

 1. Etsi ongelmia - löydät blogi aiheen
 2. Rajaa ongelma (ja blogin aihe) tarkasti
 3. Valitse jotain, mitä rakastat ja mitä kohtaan sinulla on intohimoa
 4. Miten lödät oman intohimon?
  • Millaisia harrastuksia sinulla on?
  • Miten vietät vapaa-aikaa?
  • Mistä aiheesta voisit puhua tuntikausia?
  • Mitä opiskelet mielelläsi lisää?
 5. Onko blogiaiheella kysyntää?
  • Blogilla on oltava tarve lukijoiden keskuudessa, jotta se voi menestyä. Samasta aiheesta ei tarvitse kirjoittaa loppuelämää. Blogi kasvaa ja kehittyy vuosien varrella.


2. Tunnista sinun unelma-lukijasi

Osaatko tunnistaa unelma-lukijasi? Unelma-lukija on henkilö, joka on kiinnostunut aiheestasi. Jokainen blogissa kävijä ei ole kiinnostunut siitä mitä kirjoitat. Kun tiedät unelma-lukijasi sinun on helpompi kirjoittaa. Tiedät aina mitä kirjoitat. Unelma-lukijasi jakaa postauksiasi somessa ja palaa aina takaisin uudelleen.

Ymmärrä ettei ole sinun tehtäväsi saada ihmisiä tulemaan blogiisi. Sinun tehtäväsi on saada oikeat ihmiset kiinnostumaan ja tulemaan. Kohdenna postauksesi alusta asti vain heille, ketkä ovat jo kiinnostuneita aiheestasi.

Mistä unelma-lukijan löytää?

 • Facebook-ryhmät aiheestasi
 • Keskusteluryhmät aiheestasi
 • Mentoroivia mentoreita aiheestasi
 • Kirjoittavia bloggaajia aiheestasi
 • Valmentavia valmentajia aiheestasi
Etsintää kannattaa laajentaa myös ulkomaille, jos olet kielissä hyvä.

3. Kirjoita sisältöä, joka houkuttelee lukijan takaisin yhä uudelleen ja uudelleen 

 • Luotettavuus
 • Uskottavuus
 • Tykkäys
 • Empatia
 • Ymmärrys
Kirjoita aina totta. Ole rehellinen ja avoin. Voit seistä omien sanojesi takana. Olet uskottava ja kerrot kokemuksistasi. Tykkäät lukijoistasi ja se korostuu sisällön tuotannossasi. Empatia ja ymmärrys tulevat elämänkokemuksesi kautta.Tiedät mitä lukijasi käy tällä hetkellä läpi. Tuo nämä esille sisällössäsi.

Kirjoita mitä lukija haluaa lukea. Käännä "minä" tekstit "sinä" muotoon.

Ennen:
”Minä ostin tänään sitä ja tätä ja tuota ja sitten minä tein ja sitten minä kävin ja sitten minä olin haastettelussa…”

Jälkeen:
”Haluatko uusia ideoita kevään/kesän/syksyn/talven viikonlopuille? Käy kokeilemassa tätä ja tätä. Kaipaako meikkilaukkusi uutta sisältöä? Täältä voit löytää huippumahtavia ideoita! Etkö tiedä, mitä ruokaa teksiit lapsille viikonlopuksi? Eräs lukija lähetti tämän reseptin, testaa sinäkin!”
Huomaatko miten sisältö muuttuu, kun vaihdetaan ”minä” ”sinuun”


4. Pyydä lukijoita liittymään sähköpostilistallesi 

Tiedätkö miksi sinulla pitää olla sähköpostilista? Onko sinulla sähköpostilista? Hyödynnätkö sitä markkinoinnissa? Jos olet kuten iso osa bloggaajista jotka vastaavat tähän: "öö joo, niin, oon, en tiedä mitä kirjoittaa..." Niin ei se mitään, kohta tiedät miksi sellainen kannattaa olla olemassa. 

Sähköpostilistalle kirjoittaminen voi tuntua yhdeltä ylimääräiseltä työltä, joka sinun täytyy oppia. Jos sähköpostilistan kerääminen ja sähköpostimarkkinointi ei ole tuttua, ymmärrän hyvin tuskastumisen. Mutta ei hätää, kerron muutaman syyn, miksi sinun kannattaa kerätä sähköpostilistaa.

 • Sosiaalinen media ja Facebook/ Adwords mainokset ovat tärkeitä työvälineitä markkinoinnissa. Kun Facebook tekee muutoksen algoritmiinsa, koko sinun mainos urakkasi alkaa alusta. 

Emme voi kontrolloida milloin Facebook, Instagram, LinkedIn tai Pinterest tekee muutoksia. Emme voi vaikuttaa omien sisältöjen ja mainosten näkyvyyteen. Mutta jos keräät kanavista lukijoita sähköpostilistaasi, et ole algoritmimuutosten armoilla.

 • Sinun on helppoa pitää yhteyttä sähköpostin kautta lukijoihisi.

5. Rakenna luottamusta ja uskottavuutta 


6. Hoida ja pidä huolta yleisöstäsi 


7. Ole läsnä ja auttavainen 

Vastaa lukijoillesi.

8. Tarjoa tuotteita, joista on apua lukijallesi 

Etsiikö lukijasi apua painonpudotukseen? Vai kaipaako hän kokemuksia syöttötuoleista? Voit kertoa postauksissa kokemuksiasi eri tuotteista ja suositella niitä kommenteissa sekä postauksissa. Tuo ratkaisu lukijan ongelmaan.


9. Markkinoi ja myy ilman tuputtamista ja tyrkyttämistä

Facebookissa markkinointi on turhaa, jos sinun lukijasi ovat Instagramissa. Vaikka Facebook onkin edelleen suurin somekanava,  se ei tarkoita, että sinun kaikki lukijasi löytyvät sieltä. Valitse yksi somekanava ja tue sitä kahdella tai enintään kolmella somekanavalla.

Muista että sisällöntuottaminen on 20% ja markkinointi 80%. Usein luvut menevät väärinpäin. Älä hio tekstistä täydellistä, koska täydellistä tekstiä ei ole. Korjattavaa on aina ja hyväksy se. Paremmaksi kirjoittajaksi tulet vain kirjoittamalla. Tekstiä voi aina muokata ja lisätä blogin alkuun tekstin: "Muokattu xx.xx.2017" tai "Postaus päivitetty xx.xx.2017".


10. Pidä hauskaa!

Anna luovuutesi kukkia 😊


Yhteenveto

Tämän postauksen joukossa on vinkkejä sinulle kuinka teet blogistasi menestyvän. Blogillasi saattaa olla jo joku kohta käytössäsi ja se on huippua! Bloggaajasta Ammattilaiseksi kurssi on tuonut minulle intoa kirjoittaa blogia. Kuinka voin kehittyä bloggaajana ja kuinka tuottaa parempaa sisältöä sekä rakentaa postaus oikein. Yhteisön tuki on ollut ihan mahtava ja jokaisella yksin yrittäjällä pitäisi olla sellainen yhteisö tukenaan. Päässäni on pyörinyt myös ideoita verkkokurssin ja e-kirjan tekemisestä. Myös näihin on saatavilla mahtavia vinkkejä.

Kurssi on myynnissä 5.12.2017 klo 22.00 asti ja kurssi alkaa virallisesti 7.12.2017

7 kommenttia:

 1. Onko tämä sinun vai Tiian teksti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia on antanut blogipohjan affiliate käyttöön ja antanut luvan käyttää postauksiaan mukana blogipohjassa, niin että niitä on muokattu hieman. :)

   Poista
  2. Ja tarkemmin siis postaus on omaa käsialaani, mutta otsikot ovat blogipohjasta. Ja osa tekstistä siis muunneltu Tiian tekstistä ja kaikki tosiaan hänen ohjeiden mukaan tehty.

   Poista
  3. Jos näistä ymmärsit mitään? :D Sanoisinko että fifty-fifty.

   Poista
  4. Joo ymmärsin. :D Oli niin tutun kuuloista, kun tilaan Tiian uutiskirjeitä. :) Olisi kiva jos kirjoittaisit vielä postauksen omin sanoin, mitä olet tuosta kurssista saanut irti.

   Poista
 2. Kiitos tästä! Bloggaan lähinnä omaksi ilokseni (ja lasteni häpeäksi), mutta yksi kohta kolahti. Sain tästä paljon uutta ajateltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla 😊 yleensä se onkin että blogataan omaksi iloksi eikä välttämättä haluta sen enempää.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...