sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Sairastuvalta päivää

Itse olen sairaana, lapset ovat ilmeisesti ainakin minua paremmassa kunnossa. Miehellä on vielä pientä yskää. Olotilani on todella väsynyt ja en jaksa tehdä mitään. Ensin kurkku oli kipeänä mutta se helpotti kun söin hunajaa ja minttupastilleja. Nyt minulla on nenä aivan tukossa. Joka päivä syön yhden 1G panadolin, koska tuntuu että kuume nousisi. Kirjoittaminenkaan blogiin ei oikein innosta juuri tällä hetkellä vaikka asiaa olisi.

Jospa tämä olotila alkaisi ensiviikolla muuttumaan, koska edessä olisi info vauvauinnista. Jee viimeinkin tänne tulee vauvauinti aivan huippua. Toivon, että olisin terve silloin. 

Kokeilin tänään aloittaa tytölle soseita, vaikka 4kk on vasta torstaina. Tyttö söi hienosti yhden lusikallisen, mutta kuten aina kielellä koittaa työntää pois. Lääkäri suositteli minun oman allergiataustan takia aloittaa soseet 4kk iässä. Osittain minua harmittaa, mutta innolla odotin koska pääsee aloittamaan. Suositteli aloittamaan perunalla, kuten esikoisella. Mutta päätin aloittaa ihan hedelmä ja marjasoseilla. Syötin lusikallisen luomu päärynäsosetta. Toinen päärynäsose on enemmän omenaa ja se aiheuttaa allergiaa yleensä. Itse kun olen omenalle allerginen. Joka päivä lisään lusikallisia soseissa. Muutenkin kun mennään reissuun niin helpompi, jos mikrossa lämmitetään sosetta ruoaksi. Toki rintamaito on edelleen pääosassa ja jännään vaiheeseen olemme siirtymässä, kun esikoisen aikaan en imettänyt kun soseita söi. Joten tätä ollaan innolla lähdössä kokeilemaan.

Soseet pyrin tekemään itse kyllä sitten, mutta nämä maistelut hoidan nyt kaupan soseilla, kun esikoiselle reissuun niitä ostin mutta eihän sille kelpaa nämä ja en halua hukkaankaan heittää. Joten neiti saa syödä niitä.

Meillä oli tytön lääkärineuvola keskiviikkona ja painoa oli tällä kertaa tullut hyvin. 5730g (5290g) ja pituutta 62cm (60,4cm) ja päänympärys 40,4cm (39,3cm). Hienosti kasvaa omalla käyrällään ja on pieni sirpukka ikäisekseen.
Esikoisella oli 28.8 oma neuvolansa ja hän oli 11,8kg sekä 86cm. Hänkin kasvaa omalla käyrällään hyvin. Toki hän on ikäisiään hieman pienempi mutta me vanhemmat ei olla muutenkaan mitenkään pitkiä.

Tässä hieman kuulumisia meiltä ja nyt jatkan omia juttujani, kun tyttö vielä nukkuu uniaan. 

1 kommentti:

  1. Tässä vinkkinä hyvä teksti noiden kiinteiden aloituksesta ja varsinkin lapsen valmiuksista. jos haluaa tutustua muuhunkin kuin soseruokailuun :)

    http://simppelisormiruokakeittio.com/sormiruokailunabc/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...