maanantai 31. heinäkuuta 2017

Tytön kastajaiset

Täällä on pitänyt kiirettä nyt parin viikon ajan ja kun ollaan kastajaisia järjestelty sekä esikoinen käynyt hoidossa. Ollaan myös reissattu kotipaikkakunnallani, joten kirjoittaminen on jäänyt sen osalta. Nyt kun molemmat lapset on viimeinkin nukkumassa, saan tehtyä tämän postauksen teille.

 

Kastajaiset olivat perjantaina 28.heinäkuuta. Pidimme juhlat kotona ja meitä oli hieman alle 30 henkeä kolmiossa. Tunnelma oli siis aika tiivis. Tässä juuri mietin, että seuraavan juhlat pidetään varmaan ihan kirkossa ja seurakuntatalolla, niin että he hoitavat kaikki tarjoilut. Itse kun en tosiaan ole mikään kakkutaituri, niin sai tuttu (tytön yksi kummeista) tehdä kakun ja itse vain kerroin minkälaisen siitä haluan. Leivoin itse kaikki muut tarjoilut etukäteen ja pakastin ne. Onneksi apunani oli toinen kummi tekemässä muffinsseja. Oli siinä kyllä työtä ja sainkin paljon kiitoksia vierailta siitä, että olen tehnyt suuren työn ja että tarjottavat olivat ihanasti esillä.


Tarjoiltavana oli siis täytekakku valkosuklaa, kermavaahto ja vadelmatäytteellä. Lisäksi kinkkuhyrriä, voileipäkakku, muffinsseja sitruunatäytteellä ja päällä kermavaahtoa strösseleillä, tiikerikakkua ja jalanjälki keksejä. Ukkini toi kotipaikkakunnaltani asti karjalanpiirakoita ja munavoita sekä maustekakun. Juomana oli kahvia, teetä ja appelsiini mehua.


Alunperin meillä oli tarkoitus, että ei haittaa vaikka kummeja olisikin vain 5, esikoisella niitä on 7. No laskin sitten, että kummeja onkin 7 mutta kas kummaa kun menin laskemaan kummien määrän uudestaan olikin niitä yhtäkkiä kahdeksan. Joillekin tämä oli järkytys, mutta osa sanoi että ei siitä mitään haittaakaan ole. Kastetilaisuus oli kaunis ja silmät myös kostuivat itselläni ja monella muulla. Nimen sanominen sai silmät kostumaan.


Tarkoitus oli että isoveli kuivaa pään, mutta kuten jo ajattelinkin, että liian suuri ihmismäärä saa pojan perumaan toimenpiteen. Joten itse jouduin tekemään homman taas. Hieman minua harmittaa tämä asia, olisin itsekin niin kovasti toivonut, että tämän ihanan tehtävän saisi hoitaa esikoinen ja sitä kun niin kovasti harjoittelimme. Tyttö oli ensimmäisen ajan rauhallinen, mutta pikku hiljaa alkoi tympiä joten hän kävi sylissäni välillä. Huudoilta ei vältytty, toisin kuin esikoinen joka omassa kasteessaan nukkui täysin rauhallisin mielin. Päivän jälkeen meidän koko poppoo sammuikin aikaisin nukkumaan.


Sitten aika paljastaa teille tytön nimi. Esikoinen on tosiaan Gabriel ja tahdoin silloin, että nimellä on merkitys. Tytön nimestä käytiin pientä keskustelua pitkään. Mies halusi hänestä Jasminin. Itse taas Maya nimi on ollut lähellä sydäntä. Mutta kun hän syntyi ja näin hänet, katsoin heti että sehän näyttää ihan Marialta. Miehellä tämä oli onneksi toisena ehdotuksena. Joten tyttö sai kasteessa nimekseen Maria Anna Rosa.

Maria - Jeesuksen äidin nimi. Kristillinen nimi. Maria-nimen tulkitaan useimmiten merkitsevän toivottua lasta, näkijätärtä tai herratarta.

Anna - Tarkoittaa; armollinen, makea, katkera, surullinen. Armoa ja suosiota. On kuolleen isomummoni etunimi, vaikka virallisesti häntä kutsuttiin Elinaksi. Oikealta nimeltään hän on Anna Eliina. Tahdoin muistaa isomummoani ja jatkaa suvussa hänen nimeänsä.

Rosa - Rose/pensas. Nimi johtuu latinan sanasta rosa, joka tarkoittaa ruusua. Se on lisäksi minun toinen nimeni, joten siksi tyttö sai sen ns. suvun jatkonimeksi.


Meille itselle jäi aika paljon syötävää juhlista ja onneksi laitoin osan pakkaseen. Vielähän tuolla oisi kokonainen voileipäkakku odottamassa syöjiä ja täytekakkua isopalanen. Kinkkuhyrriä ja tiikerikakkua sekä maustekakkuakin löytyy paljon.

Toivon todella, että lapseni pitävät nimistään ja kantavat niitä ylpeinä <3

2 kommenttia:

  1. Aloin seuraamaan blogiasi :)

    Toinen nimeni on Maria ja olen pienestä asti ollut kovin ylpeä siitä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...