keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Tytön ensimmäinen automatka


Launtaina meillä oli edessä ensimmäinen pitkä reissu kahden lapsen kanssa ja samalla veimme siskoni kotiin. Sunnuntaina oli serkkuni rippijuhlat. Jännitin tätä itse hieman, koska tällä kertaa lapsia onkin kaksi ja reissun kesto mapsin mukaan hieman yli 2 tuntia. Tosin lapsiperheessä reissu kestää hieman pidempään ja lähteminen jne... vie taas oman aikansa. Esikoisen aikaan tämä sama matka kesti meillä jopa 6 tuntia. Tällä kertaa me ehkä selvittiin sinne noin 3 tunnissa. Esikoinen nukkui matkan alussa pitkään ja tyttökin nukkui.


Imetin tytön ehkä vain kerran matkan aikana. Takaisin tullessa imetin tytön ehkä muutaman kerran ja esikoinenkin vaati osansa. Kaikki olimme väsyneitä reissusta, joten kotiin päästyä menimme noin muutaman tunnin päästä nukkumaan. Minäkin pääsin ajamaan pitkästä aikaa kunnon pitkää matkaa, pelkän kaupunki ajelun lisäksi. Ajoin myös liikennevaloista vaikka minulle on jäänyt pieni trauma niistä, koska olen saanut auton sammumaan niihin. Mutta syy on ollut vain liian pienet kierrokset, joten olen alkanut hieman huudattaa autoa ehkä liian kovaa mutta ainakin auto liikkuu eikä sammu.


Automatka sujui mielestäni ihan hyvin, kotimatka oli vauvalle hieman raskas koska jatkuva kuumuus iski hikeä ja se toi lisää nälkää. Autossa kun ei ole ilmastointiakaan. Vauva matkasikin kotiin pelkkä vaippa päällä ja esikoinen joi paljon vettä matkan aikana. Tällä kertaa onneksi vältyttiin molemmilla vaippojen vaihdoilta, koska joskus käy vahinko ja vaippa päättää valskata koko istuimen märäksi. Vaippa kyllä toki vaihdettiin takaisin menomatkalla molemmilta.


Vauvalla matkoilla ja muualle mennessä käytämme kertakäyttövaippoja, koska pesun mahdollisuus vaipoille on hankalaa. Muuten käytämme kestovaippoja ja niiden käyttö on ollut oikein hyväksi koettu. Joskus vaippa on asettunut huonosti jolloin se valskaa läpi, mutta suurella osin ollaan hienosti pärjätty niillä. Lisäksi yöksi laitan kertakäyttövaipan.


Kun olimme saapuneet perille niin söimme äitini luona ja lähdimme käymään äidin, siskon sekä lasten kanssa Halpa-Hallissa. Ostin sieltä itselleni viimeinkin kesäksi jonkin hatun, lainasin nimittäin siskoltani lippistä joten ajattelin sen olevan sopiva kesähattu minulle. Ostin myös itselle, miehelle ja pojalle Fidget spinnerit, poika tosin heitteli omaansa serkkuni rippijuhlissa ja niistä hävisi ledvalot kivikkoon. Minun ja miehen omat on painavia versioita ilman lediä. Ostin itselleni myös pitkään haaveilemani lasipurkin pillikannella.


Nukkumaan meneminen äitini luona oli haastavaa. Esikoinen pomppi ja riekkui mutta onneksi lopulta sammui ilmapatjalle, vielä jäi tytön nukuttaminen. Muutaman kerran alkoi huudella mutta lopulta sain hänet nukutettua muistaakseni viereeni tai sitteriin. Koko yön kuitenkin nukkui vieressäni ja imetin siinä, ilmapatjasta vain kuului kauhea ääni kun nousin ja siirsin vauvan toiselle tissille. Itselleni laitoin herätyksen 8 aikaan, mutta vauveli päättikin että herätään puoli tuntia aikaisemmin.

Suunnitelmana oli käydä Prismassa, mutta enpä siellä ehtinytkään käymään kokoreissun aikana. Meidän piti myös käydä Lidl:ssä mutta sekin meni täysin mönkään. Joten ensikerran kun tulee taas reissu eteen menen käymään Prismassa ja Lidl:ssä.


Aikataulu ei ihan mennyt kuten oltiin suunniteltu ja tiesin kyllä että juhlissa menee oma aikansa, mutta oli se silti aika pitkä aika mutta kuitenkin täysin arvoisensa. Oli ihana tavata sukulaisia ja he näkivät vauvan sekä sain paljon apua pojan sekä tytön kanssa, niin että sain levätä sekä syödä rauhassa. Kiitos siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...