keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Tyttö kuukauden ikäinen


Meidän tyttö täytti tänään kuukauden ja samalla meillä oli neuvolakäynti samalle päivälle. Painoa oli tullut kivasti, 4380g (syntymäpaino 3820g) ja pituudessa oli otettu kunnon spurtti 54,6cm (synt.51cm) sekä päänympärys 36,9cm (synt.35cm)

D-vitamiini aloitettiin kahden viikon iässä Minisunilla, mutta kuten esikoisenkaan niin tytönkään maha ei tätä kestänyt. Joten vaihdoin Rela maitohappo + D-vitamiineihin, kuten esikoisella. Tänään otettiin eka kerran 3 tippaa ja max. 5 tippaa/pv. Tyttö on jäntevä ja todella rauhallinen tapaus. Eikä hötkyile turhista, huutaa vain nälkää ja väsymystä. Vain pari kertaa on yöstä huudettu maha kipuja. Jos tyttö on terve lääkärin tarkastuksessa saa hän rotarokotteen ja epäilen, että hänelle tulee maha siitä sekaisin kuten esikoiselle.


Tyttö on saanut minulta lempinimen hätähousu, koska hätäilee paljon maidon tulon kanssa. Jos sitä ei tule heti alkaa huuto tai jos siitä nännistä ei saa kiinni. Välillä ottaa kiinni nännistä ja pudottaa sen pois suusta ja kohta taas huudetaan sen perään. Kerran on lutkuttanut nänniä suussa vaikka joi tissin tyhjäksi, vähän kuin tutti turvana. Tuttia tosin tyttö ei huoli, kuten veljensä aikaan sen kyllä mielellään otti suuhunsa. Toki se helpottaisi asioita, kun se toisi turvaa välillä. Toisaalta se taas helpottaa ettei tarvitse vierottaa siitä.

Ekat pumppaukset sähköisellä.
Tyttö on luonteeltaan siis vaativa, rauhallinen. Meillä ollaan oltu nyt kuukausi täysimetyksellä ja pumppaan maitoa paljon pulloon sekä pakkaseen. Esikoista imetin vain kuukauden ja tässä olisi tavoitteena saavuttaa 6kk imetys, sen kun olen saavuttanut ajattelin tilata äidinmaidosta tehdyn korun. Vielä olisi siis edessä 5kk imetystä, saa nähdä saavutanko sitä. Olisi myös ihanaa taapero imettää, totta kai toiveet ovat korkeat imetyksen kestosta ja vaikka rinnalle sekä pullolle on raivottu sekä mielessäni käynyt monesti tunkea korviketta tytölle. Olen vain aina päässyt yli niistä ja porskuttanut eteenpäin täysillä.
Melkein 4 täyttä pulloa maitoa pumpattuna.
Tyttö on alkanut valvoa pidempiä aikoja, pisimpään noin tunnin. Alkanut seurailla katseellaan ja pienesti jo jokeltaa omia sanojaan. Meillä syödään suunnilleen 30min-3h välein. Yöllä toki nukutaan 3h pätkiä ja itse tunnen olevani virkeä verrattuna esikoiseen, jolloin öisin syötiin 1h välein.


Alussa meillä oli käytössä kertakäyttövaipat, mutta pian päätin alkaa kokeilla kestoja. Tällä hetkellä niiden käyttö on mennyt hyvin ja niitä saa olla pesemässä mutta ne säästävät rahaa. Joskus tosin pisut pääsevät valskaamaan, mutta suurimmalti osin käyttö on ollut toimivaa. Esikoisen aikaan niitä oli aivan liian vähän ja pakko myöntää että äp-kestot ovat parhaita mitä olen kokeillut verrattuna esikoisen aikaisiin kestoihin.

Tytöllä oli myös pian kotiin pääsyn jälkeen silmätulehdus oikeassa silmässä, mutta sain hoidettua sen äidinmaidon tipoilla ja lämpimällä vedellä sekä pumpulilla. Se uusiutui pari kertaa, mutta lähti pois. Veikkaan näiksi kerroiksi kyynelkanavan ahtautta. Tytöllä on myös ollut kuiva iho syntymästä asti, joten sitä on rasvailtu. Myös yhdessä vaiheessa ilmestyi ärhäkän punaisia näppyjä leuan alle ja rinnan yläpuolelle, tämäkin saatiin rasvauksella pois. Itikat ovat myös päässeet iholle, joten niitäkin ollaan päästy rasvailemaan.

Jos teille tulee jotain kysyttävää tytöstä, niin kyselkää ihmeessä vastailen mielelläni tai jos teille tulee mieleen jokin postaus mistä kirjoittaisin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...