sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Meidän juhannus ja kuulumisia

Tiistaina kävimme hakemassa siskoni meille ja hän on meillä suunnilleen kaksi viikkoa. 1.7 lähdemme kohti Iisalmea äitini luokse yöksi ja siskoni jää sinne. 2.7 on serkkuni rippijuhlat Kiuruvedellä, joten suuntaamme sinne. Kävimme tällä viikolla yksipäivä kaupassa, Kaesan leipomolla ja kirppiksellä. Oli ihanaa päästä kävelemään kaupungilla, normaalisti kun menemme autolla joka paikkaan. Kirppikseltä löysin tytölle kesähattuja ja muutamat ison tytön housut valmiiksi sekä molemmille sukkia. Tavoitteeni on tänä kesänä päästä edestakaisin kodista kaupungille ja myös kokeilla keskustassa geokätköilyä. Eilen grillasimme makkaraa ja paistoimme vaahtokarkkeja, inhottavaa vaan kun seurana oli muutama tuhat hyttystä.

Minulla oli pieni kriisi löytää imetysmekko juhliin. Samaa mekkoa tulen käyttämään kastajaisissakin. Mekko oli loppu mammas.fi, koska se näytti olevan todella suosittu ja itsekin linkkailin sitä vauvaryhmässä. Katselin läpi monia sivuja etsien haalean pinkkiä tai beigeä mekkoa, koska en halunnut valkeata kun esikoisen aikaan minulla oli normaali valkea mekko (koska en imettänyt, kuin kuukauden). En löytänyt muuta kivaa kuin juuri sen joka oli loppunut. Onneksi löysin mekon muualta ja odotan, että se tulisi postista ja ehtisi rippijuhliin. Ongelmana on vielä se, että käytänkö mustia balleriinoja vai olenko lenkkareilla. Toisaalta helpompi olla lenkkareilla kuin kärsiä juhlakengissä. Mekosta tulette näkemään kuvia myöhemmin.


Juhannusaattona kävimme siskoni, pojan ja tytön kanssa tukiperheen luona syömässä rannalla. Siellä on aivan ihanat näköalat järvelle ja viime vuonna rakennettu rantasauna. Ruoka oli oikein hyvää ja oli mukava nauttia maisemista. Omana haaveena on ollut aina omakotitalo ja miehen haaveena on että järvi olisi siinä takapihalla. Ehkä meillekin joskus löytyy tämä unelmien koti. Itse tahtoisin valmistalon. Meillä tosin monta vuotta siihen, että saamme edes omaa kotia. Emme myöskään tahdo mitään vuokratonttia vaan täysin oman.


Ensiviikolla tyttö on jo kuukauden vanha ja tulen kirjoittamaan siitä postauksen. Samalla voisin kertoa pienesti palautumisestani. Esittelen myös tytön vaatteet millä hän menee rippijuhliin ja tämä reissu tulee olemaan tytön pisin tällä hetkellä sekä eka kunnon reissu. Aiempi reissu on ollut vain siskoni hakeminen Kajaanista. Tyttö kävi myös eka kertaa monessa kaupassa tällä viikolla ja se meni hyvin. Myös julki-imetys tsekattu ja se ei tuntunut yhtään missään vaikka jännitinkin sitä, lapsi syö siellä missä on nälkä. Eka imetys ja vaipan vaihto toki tapahtui neuvolassa. Imetin kesken kävelymatkan tiellä, lisäksi kirppiksen käytävällä ja kerrostalon pihalla.


Täällä olisi ollut kokko mutta me ei käyty katsomassa sitä, enkä kyllä edes muista missäpäin se olisi ollut. Toki olisi ollut ihana käydä katsomassa kokkoa, lapsuuden muistojen tullessa pintaan. Ehkä joku vuosi vielä. Tekisi niin mieli kirjoittaa lisää asioita ajatuksistani liittyen pojan harrastuksiin jne... Mutta taidan tehdä siitä oman postauksensa.Minkälainen juhannus teillä oli? Kävittekö katsomassa kokkoa? 


2 kommenttia:

  1. Olipa kivoja kuulumisia ja todella kauniissa maisemissa olette saaneet nauttia juhannusherkkuja! Toivottavasti oikea mekko löytyy!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...