keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Raskausviikko 40Maanantaina oli neuvola. Valmis paketti olisi kuulema jo saapuvaksi, nyt vain jännätään milloin hän päättää kertoa tulostaan. Rauta oli onneksi noussut hieman edellisestä, streptokokki oli negatiivinen joten mitään ylimääräisiä antibiootteja tällä kertaa en tarvitse. Myös virta oli ok, vain verenpaineessa yläpaine hieman koholla mutta se ei kuulema haittaa koska alapaine oli normaali.

Turvotusta tuntuu käsissä, etenkin jos yritän nostaa jotain tai tehdä jotakin tuntuu hieman kivuliaalta käsissä. Etenkin yöllä kädet saattavat puutua helposti. Herään yöllä siihen, että pitää kääntää kylkeä koska lantio on kipeytynyt siltä puolelta jolla nukun. Kääntyminen tekee kipeää lantioon, mutta eniten sattuu häpyluuhun.

Toivon, todella että nämä kivut loppuvat heti synnytyksen jälkeen ja etenkin närästys vaivaa maatessa. Otan siis aina ennen nukkumaan menoa rennien, joskus myös ihan vain ruokailun jälkeen saattaa alkaa närästää. Eniten närästää vesi ja se tuntuu pahalle, koska sitä juuri minun pitäisi juoda paljon. Kesäisin myös ihoni kärsii jos en pidä nesteytystä kunnossa eli ihoni alkaa hilseillä.

Eilen iltapäivästä minulla alkoi kipeät epäsäännölliset supistukset jotka kestivät monta tuntia. Kävin saunassa, että ne voimistuisivat ja sen jälkeen ne tuntuivatkin selässä myös. Otin panadolin joskus 22 aikaan ja se ilmeisesti lievensi välejä. Nukahdin sohvalle, joskus ennen klo.00 ja mies herätti minut nukkumaan sänkyyn 0.49. Sain sohvalla ollessa ja yön aikana kipeitä supistuksia, mutta sain kuitenkin nukuttua. Tänään on myös tosi harvakseltaan tullut kipeitä supistuksia. Luulin, että olisi lähtö tullut mutta ei näköjään. 

Tämä kakkonen on näköjään arvoitus, pitääkö lähteä synnyttämään vai ei. Esikoisen aikaan supistuksia ei näkynyt edeltävänä viikkona, synnytys käynnistyi supistuksilla laskettuna ja syntyi aamuyöllä seuraavana päivänä 40+1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...