torstai 4. toukokuuta 2017

Omat vinkit synnytykseen

Tämä on mielipidekirjoitus, joten älä vedä hernettä nenään! Kuvat ovat omiani joten älä kopioi niitä.

Tämä on aiheena hankala pohdittava, koska ihmiset ovat erilaisia ja haluavat kokea synnytyksen omalla tavallaan ja aina asiat eivät kuitenkaan mene kuten haluaisi. Mutta kokoan tähän omat ajatukseni synnytys vinkeistä.


Synnytykseen kannattaa lähteä sillä mielellä, ettei suunnittele etukäteen kuinka tahtoisi asioiden sujuvan. Meilläpäin kirjoitetaan synnytykseen liittyvään listaan toiveita, mutta niitä ei ole pakko laittaa. Oma toiveeni on yleensä se etten halua ilokaasua käyttää, jotenkin pelkään sen käyttöä ja en tahdo olla missään huonossa olotilassa tai en pysy perillä asioiden kulusta. 


Mistään puudutteista tai muista en toivo mitään, vaan menen sen mukaan mitä siellä sitten suositellaan. Koska lääkärit, hoitajat ja kätilöt tietävät parhaiten mitä kannattaa kokeilla. Sama liittyy myös synnytysasentoon, eri asentoja voi kokeilla ja itsekin toki ehdottaa. Mutta sen kyllä näkee, jos joku asento ei käy sinulle. Kuten minulle kontillaan olo, joten suosiolla kokeiltiin sivuttain olla ja makuulleen. Paras asento löytyi siis lopulta makuuasentona ja se tuntuikin helpoimmalta ponnistuksenkin kannalta. 
Synnytyksen ollessa käynnissä, ainut ajatus päässäni oli se mitä tuttu sanoi minulle. Se meni jotenkin niin, että se tulee ulos sieltä kunhan teet töitä sen eteen. Ei ehkä täysin näin, kun en muista enää kunnolla miten se meni Koko ponnistusvaiheen vain tämä ajatus oli päässäni. Toinen asia on ettei ponnistusvaiheessa saisi sulkea silmiä vaan tuijottaa johonkin pisteeseen seinässä, jos sellaisen löydät. Mutta minulla silmät sulkeutuu automaattisesti jos ponnistan, mutta minulle yritettiin sanoa että pidä ne auki jotta näkee että kaikki on edelleen hyvin. Erittäin hankalaa pitää silmät auki. Ei se vauva jää sinne ikuisesti ja pian se on ohi. Jos tunnet kipua, se on yleensä hyvää kipua näin jotkut sanovat ja lopulta edessä on se maailman ihanin palkinto sen jälkeen. Yleensä kivut katoavat mielestä, kun näkee sen pienen ihmeen.

Itse olisin halunnut päästä kokemaan ammeen, mutta sitä kai olisi pitänyt silloin toivoa. Onneksi sain olla niin kauan suihkussa kuin halusin, koska se helpotti heti supistuksia. "Vesi vanhin voitehista" Kuten sanotaan ja se pitää paikkaansa. Myös pallon päällä oleminen olisi ollut mukava kokeilla, mutta täytyy myöntää että sillä hetkellä itse mieluummin makaan sängyssä kuin liikun paljon minnekään.


Parhain vinkkini siis on, että älä suunnittele liikaa etukäteen vaan mene sen mukaan mitä se tuo tullessaan. Ota vastaan kaikki mahdollinen mitä suositellaan, toki sen mukaan haluatko niitä kokeilla.

Mitä vinkkejä sinulla on synnytykseen?

4 kommenttia:

 1. Yhdyn kyllä niin sanoihisi. Itsekkin menin synnyttämään sillä ajatuksella,että kyllä ne sairaalassa tietävät,mitä pitää tehdä.

  VastaaPoista
 2. Minä inhosin suihkua, mutta kävely, jumppapallo, lämpimät geelipussit ja hierominen pelasti :) kivut ei loppuneet synnytykseen vaan jälkisupistukset ja lisäksi hirveät jalkojen lihaskrampit piinasi, mutta vauvakuplassa kesti mitä vaaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä kestää :D Jokaisella on ne omat jutut mitkä auttaa synnytyksessä :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...