tiistai 9. toukokuuta 2017

Lapseni ulkoilu

Talvella meillä leikitään lumessa autoilla. Kaivetaan hiekkaleluilla lunta sankoon ja tehdään lumikakkuja. Tehdään myös aukko lumeen, niin autot saavat parkkikatoksen (Tämä idea tuli perhepäivähoidosta, kun näin siellä heidän tehneen sellaisen). Me käydään myös kävelemässä 30 minuutin lenkki vuorotellen pulkkaa vedellen, poika ei oikein halua pulkassa istua. Kun hän oli vauva istui hän pulkassa, kun kävin pienen kävelylenkin.


Tavoite on olla ulkona edes se tunti päivässä. Joskus meillä on suursiivouspäivä tai ollaan kipeänä tällöin meillä ei oikein ehditä ulkoilla tai varsinkaan kipeänä ei tee mieli lähteä ulos. Rakastan itse ulkoilmaa ja etenkin kesällä tahtoisin vain istua ulkona nauttimassa auringosta. Muutenkin tykkään käydä kävelyllä, mutta joskus iskee laiskuus. Muina vuoden aikoina, kun hiekkalaatikko on auki on mukava istua penkillä ja seurata kun lapsi viihtyy hiekkalaatikolla pitkään. Entisen asunnon lähellä oli myös pihakeinu ja keinut. Poika rakasti niitä ja ei olisi halunnut lähteä pois. Uskalsimme myös päästää hänet sinne leikkimään yksinään, kun takapihalla istuessa näki pihalle.


Nykyisessä asunnossa täytyy lähteä pojan matkaan, koska näköyhteyttä ei ole leikkipaikkaan. Huonona puolena on, että on vain kiipeilyteline ja hiekkalaatikko. Kunhan tulee kesä, lähden kahden lapsen kanssa läheiseen puistoon tutustumaan. Lisäksi varmaan lenkkeillään vaunuilla lähellä olevaan puotiin jätskille.
 Keväällä, syksyllä ja kesällä meillä ulkoillaan varmaan enemmän. Nautimme auringosta, käymme vaunuilemassa/lenkillä. Vierailemme läheisissä leikkipuistoissa, lasketaan mäkeä ja keinutaan. Ollaan hiekkalaatikolla ja tutustutaan erilaisiin kukkiin. Viime kesänä kävin myös uimassa ja rakastan järvessä ja meressä uimista. Poika vain ei oikein tykännyt siitä, se kun vaatii alussa totuttelua kun vesi on oikeasti lopulta lämmintä. Kokeillaan varmaan taas tänä kesänä uudestaan. Meillä kun ei vielä olla uimahalliin tai kylpyläänkään tutustuttu. Ensin vaatisi totuttelun suihkuun, näin perhetyö sanoi kun siellä joutuu väkisinkin käymään suihkussa.


Kesäisin vietämme myös paljon aikaa miehen mummon ja suvun kanssa heidän perukassa, joten siellä tulee ulkoiltua ja itse tunnun joka kerta polttavan ihoni auringossa. Siellä onkin paljon itikoita, joten niiltä on hankala suojautua. On ihana nauttia siellä olosta ja kiireettömyydestä. Siellä ulkoillaan ja kävellään sitten yllin kyllin metsän ympäröimänä. Syksyllä metsästä on mukava poimia marjoja, poika tykkää myös sienistä toisin kuin me vanhemmat. Myös lähempänä keskustaa on ainakin kaksi uimarantaa joissa on kiva käydä uimassa. Lähellä on myös koski jonne on kiva päästä kävelemään ja ihailemaan maisemia. Myös kalastus/kota paikka ei ole kaukana. Esikoisen ollessa pieni kävimme paistamassa makkaraa kodassa ja meiltä löytyy kuvia siltä reissulta. Olemme käyneet myös miehen kanssa kalassa veneellä ja kalastaneet sillanpäältä hänen siskonsa kanssa, mutta koskaan kalaonni ei meitä ole suosinut.


Miten te ulkoilette? Minkälaisia ulkoleikkejä teillä leikitään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...