keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Testissä Hammaskeijun täysksylitolipastillit

Selailin eri blogeja ja huomasin toisessa blogissa postauksen XyliMind Oy:n valmistamista Hammaskeiju täysksylitolipastilleista. Tämä on täysin tuntematon yritys minulle, mutta koska hampaiden terveys on itselleni tärkeä aihe halusin päästä kokeilemaan näitä pastilleja itselläni sekä lapselleni. Päätin ottaa yhteyttä yhteistyön merkeissä yritykseen. Pian yrityksestä vastattiinkin, joten päästiin melko nopeasti maistelemaan pastilleja.

Pojan ja itseni ehdoton lemppari on päärynän makuiset pastillit. Poika ei oikein pitänyt luomumustikasta eikä piparminttu mentholista. Tällä hetkellä meillä on menossa tämä iso trio pussi, josta riittääkin pitkäksi aikaa pastilleja. On huippua, että pastilleja voidaan yhdessä pojan kanssa syödä aina jokaisen ruoan jälkeen. Nämä on lisäksi kuin purkkapussit, joten helppo sulkea matkalle mukaan toisin kuin rasiat.


XyliMind Oy aloitti täysksylitolipastillien valmistuksen 1,5 -vuotta sitten Riihimäellä. Hinta-laatusuhde on edullisin kotimaisista täysksylitolipastilleista. Makuvaihtoehtoja on enemmän ja lisäaineita vähemmän. Tuotteissa ei käytetä liivatetta eikä muitakaan eläinperäisiä aineita.Pastilleja saa myös isona 700g pusseina, jossa on n. 1228 pastillia ja maksaa 16,90€. Todella halpa hinta niin monesta pastillista. Jos taas haluat pitkäksi aikaa pastillit voit hommata myös 5 tai 10 kilon pussin. 

Ainut miinus mitä keksin näistä on se etteivät ne sula suuhun yhtänopeasti kuin Herra Hakkaraiset, mutta toisaalta makunautinto on pidempi. Mutta jos ajattelee että 1v alkaen pitäisi antaa pastilleja niin nämä voisivat olla niin pienellä vielä liian kovia ja tukehtumisvaara olisi lähempänä. 1v alkaen pastilleja suositellaan antavan 1/ateria, 2v alkaen annos on jo 2/ateria. Eli yleensä päivässä on se 5 ateriaa joten 2-vuotiaan annos päivää kohti on 10. Alussa kun pastilleja aletaan käyttämään ei tietenkään suositella suoraan hyppäystä siihen, että annat joka aterian jälkeen. Maha vaatii totuttelua joillakin lapsilla ksylitoliin. Myös liiallisella käytöllä on laksatiivinen vaikutus.Luomukarpalon ja luomumustikan maku sekä väri ovat peräisin aidoista marjoista. Ksylitoli valmistetaan Euroopassa, EU-lainsäädännön puitteissa. Ksylitolia esiintyy marjoissa ja hedelmissä, mutta sen määrä on niin pieni ettei ksylitolin eristäminen niistä ole järkevää. Ksylitoli ei ole siis ihmisen keksintö, mutta sen valmistusmenetelmä on ja samoin sen terveysvaikutusten löytäminen.Nämä pastillit tulevat tukkuna halvemmaksi ostaa Hammaskeijulta kuin mitä ostaisi kaupasta pastilleja. Joten tulen jatkossa tilaamaan heiltä ison pussin pastilleja.


Kiitos Hammaskeiju tästä huippuhyvästä yhteistyöstä!
Hammaskeijun kotisivu ja facebook

2 kommenttia:

 1. Onpas kiinnostavan oloinen tuote, ennen en ole tähän törmännytkään!
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sinulla on ihanan oloinen blogi aloin seuraamaan. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...